Alles over netwerken en security.
 Menu:


 
 Forum  Documentatie
 Forum  Diensten
 Forum  ADSL providers
 CCIE Blog  CCIE BLOG


Google als zoekmachine voor mp3

Dat je met Google zo'n beetje alles kan vinden wat je zoekt (qua tekst) wist je misschien al, maar wist je dat je ook makkelijk servers met mp3-bestanden kunt vinden? Dat doe je met de 'Index of & Parent Directory'-methode. Hoe je dat doet lees je verderWebservers & Directory listings.

Het meeste webservers op internet zò in te stellen, dat als je een bepaalde directory opvraagt, je gewoon een keurige nette lijst met alle bestanden in die directory te zien krijgt. Meestal krijg je een 'access denied' om je oren.

De bestanden zijn via zo'n listing direct te downloaden. Maar hoe vind je zulke servers nu met Google?

Zoeken met Google

De directory listing die je ziet, is een gewone HTML-pagina die prima geïndexeerd kan worden door Google of elke andere fatsoenlijke zoekmachine, en is gewoon terug te vinden als ie eenmaal is gevonden. Typ hiervoor deze zoekterm in bij Google (Vergeet de dubbele quotes niet!):

-inurl:htm -inurl:html intitle:"index of" [artiestnaam of titel] mp3


(Of een variatie daarop, moet je zelf een beetje mee spelen.)

Met een beetje geluk vind je nu een hoop servers die een dergelijke directory listing tonen. Downen maar!.
De reden dat je 'Index of Parent Directory' ervoor moet zetten is dat deze woorden altijd te vinden zijn op zo'n pagina (zie ook bovenstaand figuur).

De voordelen van deze methode zijn evident: Geen popups, cookies, banners of gebroken links (omdat de pagina gegenereerd wordt op het moment dat je het opvraagt)

Nadelen: je zult via Google veel dooie links vinden. De ervaring leert dat zulke servers snel offline gaan door overbelasting (gek hè? ).
©2004 - Frizone webdesign