Alles over netwerken en security.
 Menu:


 
 Forum  Documentatie
 Forum  Diensten
 Forum  ADSL providers
 CCIE Blog  CCIE BLOG


DHCP Spoofing op een Thomson 510(i) ADSL Router

Met DHCP spoofing kun je op bijvoorbeeld op je PC of Firewall een Public ip adres krijgen.We gaan ervanuit dat je een werkende ADSL vebinding hebt met je provider.

Download eerst onderstaande zip file:


510 Config Tool download

Deze zip file is aangepast door Network4all en bevat een configuratie programma van Thomson .

Reset nu eerst je ADSL modem naar factory defaults. Dit doe je door met de internet browser naar http://10.0.0.138 te gaan. Kies dan links in het menu advanced en dan system. Je moet het volgende nu zien:Klik nu op de link: Restore Defaults. Bij de vraag Restore Defaults klik op: YES

Het modem wordt nu gereboot, en is na het booten gereset naar factory defaults.

Unzip nu de eerder gedownloade zip file en run het programma: SetupST.exe

Het volgende scherm verschijnt:Druk met de muis op Next. Het volgende scherm verschijnt:Klik op next, en het volgende scherm verschijnt:Klik met de muis op Next. Het volgende scherm verschijnt:Klik weer op Next. Het volgende scherm verschijnt:Bij gebruikers naam en wachtwoord, moet je de inloggegevens invoeren van de ADSL provider. Klik hierna op Next, het volgende scherm verschijnt:In dit scherm kun je eventueel een gebruikernaam plus wachtwoord opgeven voor het beheer van de ADSL router zelf. Het is verstandig om dit te doen, anders kan iedereen er zo maar op. Klik hierna op Next, het volgendescherm zal verschijnen:Klik op Next. Het volgende scherm verschijnt:De ingestelde config wordt nu in de ADSL router gezet. Kilk weer op Next, het volgende scherm verschijnt:Klik op Finish, de wizzard sluit nu en de ADSL router wordt gereset.

Als alles goed is gegaan, en de ADSL router is weer opgestart kun je door een IPCONFIG /release -> IPCONFIG /RENEW een public IP adress krijgen. Dit laaste kan ook door het desbetreffende apparaat even te rebooten.

Om alles tot een goed einde te brengen moet je nog 1 ding doen. Je moet namelijk de oude DHCP IP pool van de router nog weghalen. Dit voorkomt namelijk dat je niet nog eens een 10.0.0.x adres krijgt.

Ga met je web browser naar de ADSL router: http://10.0.0.138. Klik links in het menu op ADVANCED en dan op DHCP. Klik nu recht in het scherm op het tabblad: Address Pools. Je ziet nu twee adress pools:Klik nu op de Lan_private scope, en dan op Delete onderaan het scherm. De oude pool wordt nu verwijdert. Vergeet niet om links in het scherm op Save All te drukken om de configuratie op te slaan.2004 - Frizone webdesign